A legfinomabb menza étel.
Recept
- Megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával és hozzáöntjük a zöldbabot majd összekeverjük.
Meghintjük a sóval, majd felöntjük annyi vízzel, ami 1 ujjnyira ellepi.
Beletesszük a zellert, a babérlevelet és a fokhagymát.
Lefedjük és a fedő alatt 20 percig főzzük.
Liszttel és tejföllel, pici vízzel habarást készítünk, amit a megfőtt babbal csomómentesre elkeverünk. Egyet forralunk rajta.
Hozzávalók 4 1 kg főre
- sárgahüvelyű zöldbab
- 2 dl
- tejföl
- 2 evőkanál
- liszt
- 1 kis fej
- vöröshagyma
- 1 teáskaná
- só
- 5 dkg
- zeller
- 1 teáskanál
- őrölt paprika
- 1 db
- babérlevél
- 1 gerezd
- fokhagyma
- 1 dl
- étolaj