Túróval töltött zsemle

6 hozzászólás
Nyomtatás
4.25 6
4.25 6

Recept

  • Langyos tejjel felengedjük a mazsolát, hogy ellepje.
    Levágjuk a zsemlék tetejét, kiszedjük a közepüket, vigyázva, hogy nehogy kiszakadjanak.
    A maradék langyos tejben egy evőkanál kristálycukrot elkeverünk, és egy tálba öntjük. Ebbe beleforgatjuk a zsemlék mindkét oldalát. Lecsepegtetjük és beletesszük őket, a kivajazott tepsibe.
    A 3 tojás sárgájával és a kristálycukorral elkeverjük a túrót és a vaníliás cukrot. A 3 tojás fehérjéből kemény habot verünk, Óvatosan elkeverjük a túróval és megtöltjük vele a zsemléket.
    Visszahelyezzük a zsemlék tetejét és megkenjük a felvert tojással.
    Előmelegített sütőben, közepes lángon, 20 percig sütjük.
    A zsemlék kiszedett belsejét, forró kakaóval, a gyerekekkel közösen fogyasztjuk.

Hozzávalók 4-6 6 db főre

  • szikkadt zsemle
  • 0,5 kg
  • túró
  • 10 dkg
  • mazsola
  • 1 teáskanál
  • margarin
  • 2 db
  • vaníliás cukor
  • 30 dkg
  • kristálycukor
  • 4 db
  • tojás
  • 0,5 liter
  • tej