Egy tálban összekeverjük a darált húst, a félig főtt rizst, az áttört fokhagymát, a felaprított,1 kanál zsíron megdinsztelt vöröshagymát és a fűszereket valamint a sót.
Jól összedolgozzuk. Pár percet pihentetjük.
A kicsumázott paprikák belsejébe töltjük.
A maradék töltelékből egy tojás hozzáadásával gombócokat készíthetünk. Ha túl lágynak érezzük, tehetünk hozzá zsemlemorzsát is.
Egy edény aljára helyezzük a paprikákat, hozzátesszük a paradicsompürét, a paradicsomlevet és annyi vizet, ami éppen ellepi. Hozzátesszük a babérlevelet és a petrezselyemzöldet és közepes lángon, fedő alatt főzzük.
Forrástól számítva 20 percet főzzük. Ekkor hozzáadjuk a húsgombócokat és fedő alatt még 10 percet főzzük.
A maradék zsírral és liszttel rántást készítünk, ezt óvatosan az ételhez keverjük, és pár percet főzzük. Megvárjuk, amíg besűrűsödik.
Főtt burgonyával tálaljuk.