Székelykáposzta

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
4.333333333333333 6
4.333333333333333 6

Recept

  • Szálirányra merőlegesen felkockázzuk a húst. Bográcsban kisütjük a felkockázott szalonnát és körbepirítjuk a zsírban a húst.
    Meghintjük a felaprított vöröshagymával, elkeverjük, és újra dinsztelünk rajta egyet. Amikor kiengedte a levét, megszórjuk az őrölt paprikával, a köménnyel, a kézzel zúzott borssal és a sóval, majd fedő alatt 15 percet főzzük.

    Ez idő alatt, felaprítjuk a savanyú káposztát, a paprikákat, felcikkezzük a paradicsomot. Felaprítjuk a fokhagymát.
    A káposzta kivételével, ezeket hozzáadjuk az ételünkhöz, elkeverjük és lassú tűzön tovább főzzük.
    Felkarikázzuk a kolbászt,a és a kiöblített káposztával és a babérlevéllel együtt, ezt is a bográcsba tesszük. Felengedjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. Addig főzzük, míg minden hozzávaló megpuhul.

    A tejfölt a két kanál liszttel és kevés vízzel és a finomra aprított kaporral csomómentesre keverjük és az elkészült ételhez adjuk, óvatosan összeforgatjuk és forralunk rajta egyet, hogy besűrűsödjön.

Hozzávalók 8 főre

  • 1 kg sertéslapocka
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 2 kg savanyú káposzta
  • 1 csokor friss kapor
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 db paradicsom
  • 4 db paprika
  • 1 db erős paprika
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál só
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 15 szem bors
  • 2 db babérlevél
  • 5 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt