Szegedi honvéd káposzta

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
3.8 5
3.8 5

Mindenki másképp csinálja!

Recept

  • Az üstbe helyezünk egy réteg kimosott, aprított káposztát és az összes hozzávalót, fűszereket ízlés szerint egymásra rétegezzük.
    Ráborítjuk a paradicsomlevet.
    Az utolsó réteg káposzta fölé tegyük a csontokat.
    Felengedjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje, és fedő alatt forrástól számítva egy órát lassú tűzön, kevergetés nélkül, pároljuk.
    Megkóstoljuk, ízlés szerint fűszerezzük (ekkorra már a füstölt húsból kioldódott a só).
    Ekkor hozzáadjuk az 1 üveg bort. További egy órán át főzzük.
    Amikor megpuhult a bab és a káposzta, leszedjük a csontokat és belekeverjük a tejfölt.
    Sós pogácsával, friss kenyérrel tálaljuk.

Hozzávalók 25 15 kg főre

  • savanyú káposzta
  • 5 kg
  • bőrös sertés lapocka
  • 1 db
  • füstölt főtt csülök
  • 2 kg
  • száraz bab
  • 1 kg
  • sárgarépa
  • 40 dkg
  • fehérrépa
  • 1 db
  • zeller és zöldje
  • 2 kg
  • vöröshagyma
  • 3 kg
  • levescsont
  • 2 liter
  • tejföl
  • 1 liter
  • sűrített paradicsom
  • 20 dkg
  • 2 evőkanál
  • őrölt bors
  • 3 evőkanál
  • őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál
  • őrölt köménymag
  • 20 dkg
  • fokhagyma
  • 15 db
  • babérlevél
  • 3 db
  • erős paprika
  • 1 kg
  • zsír
  • 1 üveg
  • száraz fehérbor