Rántott harcsafilé

3 hozzászólás
Nyomtatás
4.75 4
4.75 4

Finom falat,együnk halat.

Recept

  • Felütjük a tojásokat és felverjük. Besózzuk a harcsa filéket és a patkókat és 15 percig állni hagyjuk.
    Bepanírozzuk: először lisztbe, majd tojásba és végül prézlibe forgatjuk őket. Közép melegre hevített olajba, óvatosan beletesszük a panírozott halakat. Közepes lángon, fedő nélkül sütjük.
    Megfordítás után, a másik felét is pirosra megsütjük. A visszamaradt tojásos prézli morzsát is össze lehet gyúrni és így kisütni.

Hozzávalók

  • 4 fő részére:
  • 1 db harcsa kifilézve
  • a hal végéből patkók
  • 1 db harcsa máj
  • 20 dkgprézli
  • 20 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál só
  • 3 dl étolaj