Rántott akácvirág, kacsamájjal

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
4.7 5
4.7 5

Recept

  • Ugyan úgy készül, mint a rántott szelet.
    Lisztbe, tojásba és végül prézlibe forgatjuk.
    A sót a tojásba belekeverjük, mert a májat és az akácvirágot nem tudjuk megsózni.
    Két-három virágot összetekerünk, és egyben panírozzuk be őket.
    Forró aljban először fedő alatt sütjük a májat, ha véletlen robbanna, ne okozzon sérüléseket.
    Mindkét oldalukat, szép pirosra sütjük.

    Az akácvirágnál fontos, hogy ne forgalmas autóút mellett szedjük.

Hozzávalók

  • 4 fő részére:
  • 0.5 kg kacsamáj
  • 20-30 db akácvirág
  • 4 evőkanál liszt
  • 30 dkg prézli
  • 5 db tojás
  • 3 dl étolaj
  • 1 teáskanál só