Rácpaprikás

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 4
5 4

Recept

  • A felkockázott húst,kevergetés mellett körbepirítjuk.
    Közben a paradicsomot,a paprikát és vöröshagymát is felkockázzuk.
    A megpirult húsra ráöntjük a felaprított vöröshagymát. Ezzel elkeverjük.
    Pár perc múlva ráöntjük a felkockázott paprikát,majd az őrölt paprikát és a sót,amivel jól összekeverjük.
    Felöntjük fehérborral és közepes lángon főzzük.
    Öt perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot és a szintén kis kockákra vágott zellert.
    Fedő alatt főzzük.
    10 perc múlva belekeverjük az őrölt borsot és az őrölt köményt.
    Addig főzzük,amíg félig puha nem lesz,ez körülbelül másfél óra, Ekkor hozzáadjuk a meghámozott felkockázott burgonyát és apróra darabolt kelkáposztát is.Keverés nélkül lefedjük és hagyjuk főni. 10 perc főlés után hozzáöntjük a maradék bort és összekeverjük. Addig főzzük,amíg a burgonya is megpuhul.
    Kenyérrel tálaljuk.

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertéshús
  • 2 kg burgonya
  • 4-5 db paradicsom
  • 7-8 db paprika
  • 1,5 kg kelkáposzta
  • 4 db vöröshagyma
  • 5 dkg zellergumó
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • 1 csapott evőkanál őrölt kömény
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 csapott evőkanál őrölt bors
  • 3 evőkanál zsír
  • 3 dl száraz fehérbor