" Édes élet" gimis koromból, Móró Mártitól.
Recept
- Elkészítés:
A 6 tojás sárgáját kikeverjük a 15 dkg kristálycukorral,1 vaníliás cukorral az ecettel és a borral.
Beleöntjük a sütőport, a lisztet és végül a kakaóport és ezekkel is jól elvegyítjük.
A 6 tojás fehérjéből habot készítünk és hozzáöntjük a kakaós masszához, és a habverővel simára keverjük. Kizsírozott, magas falú tepsibe öntjük, egyenletesen elterítjük és alulról megütögetjük, hogy a levegő kijöjjön belőle. Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 10 percig sütjük. Közben megfordítjuk és végig figyelünk rá, hogy egyenletesen süljön. Kihűtjük.
A krémhez a 6 tojás sárgáját elkeverjük vaníliás cukorral, liszttel és végül a tejjel simára keverjük.
Kis láng fölött, folyamatos keverés mellett, puding állagúra főzzük.
Ezután a margarint egy tálban összemorzsoljuk a porcukorral. Majd habverővel simára keverjük, és a kihűlt pudingot beleöntjük.
A 6 tojás fehérjéből , 15 dkg porcukor lassú hozzáadásával kemény habot verünk.
Összeállítjuk a süteményt.
A kihűlt tésztára rákenjük a puding krémet, elsimítjuk, majd ráterítjük a tojásfehérje habot, amit meg is díszíthetünk. Pár órát pihentejük.
Hozzávalók
- 6-8 fő: 6 db
- tojás sárga
- 15 dkg
- kristálycukor
- 1 db
- vaniliás cukor
- 1 evőkaná
- ecet
- 1 evőkanál
- fehérbor
- 3 evőkanál
- kakaópor
- 7 dkg
- liszt
- 1 db
- sütőpor
- 6 db
- tojás fehérje
- __________
- __________
- 6 db
- tojás sárga
- 20 dkg
- margarin
- 6 db
- tojás fehérje
- 20 dkg
- porcukor
- 15 dkg
- porcukor
- 3 evőkanál
- liszt
- 3 dl
- tej
- 1 db
- vaníliás cukor