Káposztafőzelék

1 hozzászólás
Nyomtatás
3.75 4
3.75 4

Töltött húsok,fasírozottak mellé

Recept

  • 2 liter, forrásban lévő vízbe öntjük a sót és az őrölt köményt.
    1x1 cm –es kockákra vágott káposztát ebben a lében a kapor hozzáadásával, fedő alatt 40 perc alatt puhára főzzük.
    A zsíron a lisztet zsemleszínűre pirítjuk és megdinszteljük benne az apróra vágott vöröshagymát.
    Felengedjük 2 dl hideg vízzel és csomómentesen belekeverjük a káposztába.

    Tejföllel ízesítjük. Pár percig összeforraljuk.

    Feltétnek, saját zsírjára sütött, karikára vágott házikolbászt adhatunk.

Hozzávalók 4-6 1 db főre

  • fejes káposzta
  • 1 db
  • vöröshagyma
  • 2 evőkanál
  • zsír
  • 2 evőkanál
  • lisz
  • 1 teáskanál
  • őrölt kapor
  • 1 teáskanál
  • őrölt köménymag
  • 1 evőkanál
  • 4 evőkanál
  • tejföl